Facebook Pixel

COSTA BLANCA

 

7 Redenen om voor Costa Blanca te Kiezen

Costa Blanca is de toeristische naam van de kust van de provincie Alicante, in het Spaanse zuidoosten. De Costa Blanca is al sinds de jaren 60 wereldwijd bekend vanwege haar heerlijke klimaat en de kwaliteit van haar stranden. Het is niet te verwonderen dat dit dus één van de beste toeristische en residentiële bestemmingen van Europeanen is.

Hier geven we je 7 goede redenen die de populariteit verklaren:

1. Fantastische Stranden

De Costa Blanca heeft meer stranden met een Blauwe Vlag dan enige andere regio ter wereld (71 in 2019). De Blauwe Vlag is een internationale maatstaf voor de kwaliteit van de stranden. Van kilometerslange zandstranden tot kleine charmante baaien, voor elk wat wils aan de Costa Blanca.

2. Infrastructuren

De provincie Alicante heeft een zeer goede infrastuctuur, met een van de beste internationale luchthavens van Spanje, met vluchten naar vele bestemmingen en meer dan 15 miljoen passagiers per jaar; een hogesnelheidsspoorlijn (AVE) naar Madrid; een treinverbinding met de hele kust; een veerboot naar Ibiza en Formentera. En laten we de TRAM niet vergeten, een lokale tram die de stad Alicante verbindt met alle kustplaatsen van de noordelijke Costa Blanca, helemaal tot aan Denia.

3. Zee en Bergen

Alicante is een provincie van contrasten, met een zeer vlak zuiden en een zeer bergachtig noorden en binnenland van de provincie. De gevarieerde en aantrekkelijke landschappen maken het ideaal voor liefhebbers van wandelen, klimmen en vooral fietsen. Tal van professionele wielerteams komen tijdens de wintermaanden in de omgeving trainen.

4. Een Fantastisch Klimaat

De Costa Blanca heeft een gemiddelde jaarlijkse temperatuur van 18 graden en is de regio met de meeste zonnige dagen van Spanje, tot wel 320 per jaar! De helderheid van het licht en het mediterrane klimaat, met milde winters en met minder wind dan andere zuidelijke regio’s aan de Atlantische Oceaan, maken van de Costa Blanca een van de beste vakantiebestemmingen van Europa.

5. Gastronomie

Met verschillende restaurants opgenomen in de Michelingids en vele andere die misschien niet zo internationaal erkend zijn, maar wel zeer beroemd en geliefd onder de lokale bevolking, heeft de Costa Blanca een breed gastronomisch aanbod met opties voor alle budgetten.

6. Golfaanbieding

Er liggen 23 golfbanen verspreid over de hele provincie. Sommige zijn van het hoogste niveau en bekend op internationale circuits. Elke golfliefhebber vindt verschillende golfbanen op korte afstand van waar hij/zij besluit te kopen.

7. Uitstekende Prijzen

De relatieve overvloed aan grond in vergelijking met andere Spaanse gebieden maakt de huizenprijzen aan de Costa Blanca goedkoper. Er is wel een groot prijsverschil in de hele provincie, met hogere prijzen in het noorden, ingegeven door de orografie van het land en het beste uitzicht op zee, en goedkopere prijzen in het zuidelijke gebied, waar er weinig oneffenheden zijn en waar de promotoren makkelijker geschikte bouwgrond vinden.

Samenvattend maakt al het bovenstaande de Costa Blanca tot een favoriete bestemming voor onze klanten. Het is dan ook niet verwonderlijk dat van alle buitenlanders die de afgelopen jaren hun weg vonden naar Spanje de meesten aan de Costa Blanca kochten.