Facebook Pixel

COSTA CÁLIDA

 

7 Redenen om voor Costa Cálida te Kiezen

De Costa Cálida is de toeristische naam voor de regio Murcia. De regio groeit sterk in populariteit. Hoe kan het ook anders: de Costa Cálida biedt meer dan 250 km kust verdeeld over twee zeeën, de Middellandse Zee en de Mar Menor, een mild klimaat (zelfs in de winter!) en veel zon!

Dit zijn de 7 belangrijkste redenen die u zullen helpen begrijpen waarom de Costa Cálida voor veel Europeanen hun favoriete vakantiebestemming is:

1. De Mar Menor

Met 180 vierkante kilometer oppervlakte is het de grootste zoute lagune van Europa. Het wordt van de Middellandse Zee gescheiden door La Manga del Mar Menor, een smalle strook land van 22 kilometer lang. Het is er ideaal om te zwemmen in het ondiepe water en om watersporten te beoefenen.

2. Het weer

Met een jaarlijks gemiddelde van 19 graden en meer dan 3.000 zonuren per jaar geniet de Costa Cálida van een geweldig klimaat. Één van de beste in heel Europa!

3. De Gastronomie

Murcia staat bekend om de kwaliteit van haar producten en de vele uitstekende restaurants verspreid over de regio. De Murciaanse keuken is bekend om haar superverse groenten (van de omliggende landbouw), verse vis, kaas en de heerlijke lokale wijnen. Ze wordt ook gekenmerkt door de typische éénpansgerechten, ook wel «lepelgerechten” genoemd.

4. Natuurparken

Calblanque, Cabo de Palos, Sierra Espuña en La Azohía, zijn enkele van de plaatsen die elke natuurliefhebber of wandelaar moet bezoeken. Murcia is een provincie met een grote diversiteit aan landschappen, talrijke natuurparken, ongerepte stranden en baaien met ongerepte zeebodems die door duikliefhebbers zeer worden gewaardeerd.

5. Prijzen

De latere stedelijke ontwikkeling van de Costa Cálida tegenover andere kusten maakt het nog steeds mogelijk om er aan zee woningen te vinden tegen betaalbare prijzen. Prijzen kunnen gemiddeld 10-15% goedkoper zijn dan in de naburige Costa Blanca.

6. Nieuwe Luchthaven

De opening van de nieuwe internationale luchthaven van Corvera in januari 2019 heeft de hele regio een nieuwe dynamiek gegeven. Er komen steeds meer luchtvaartmaatschappijen met regelmatige vluchten naar de meeste Europese bestemmingen. De luchthaven van Alicante ligt ook op korte afstand van het noordelijke deel van de Mar Menor.

7. Cultuur

De Costa Cálida is een regio met een lange geschiedenis. Vooral de stad Murcia is zeer rijk aan gebouwen van grote architectonische waarde, zoals de kathedraal en het casino. En in Cartagena kunnen we genieten van een gezellige oude stad, zelfs met een Romeins theater. Lorca en Caravaca de la Cruz zijn zeker ook een bezoek waard. Daarnaast organiseert Murcia elk jaar tentoonstellingen, festivals en concerten.

Al het bovenstaande maakt de Costa Cálida tot één van de Spaanse kusten met de grootste groei en populariteit. Als u denkt dat dit gebied iets voor u en uw gezin is, bent u wellicht geïnteresseerd in meer informatie over enkele van de gebieden en ons woningaanbod.