Facebook Pixel

Hoe u uw aankoop in Spanje kunt financieren

 

7 dingen die u moet weten.

 

Spaanse banken en enkele buitenlandse bankinstellingen zijn bereid de aankoop van een woning in Spanje te financieren. De vereisten voor het verkrijgen van een hypotheek zijn duidelijk omschreven. Hier leggen we de 7 dingen uit die u moet weten voordat u een hypotheek afsluit.

Het Geleende Bedrag

Het geleende bedrag mag niet meer bedragen dan 60-70% van de getaxeerde waarde van de woning. De getaxeerde waarde wordt bepaald door gespecialiseerde bedrijven die daarvoor toestemming hebben van de Banco de España. (Bij Medland wijzen we er u altijd op dat, om een ​​lening te overwegen, u over een eigen vermogen moet beschikken van ten minste 50% van de prijs van de gewenste woning. Houd er rekening mee dat u de juridische kosten en belastingen van de aankoop van het huis ook moet kunnen betalen, die zijn niet inbegrepen in de taxatie).

Schuldquote

De schuldquote mag niet hoger zijn dan 35% van het netto inkomen. Dat betekent dat de termijnen van de nieuwe lening plus die van eventuele andere leningen van de cliënt in zijn land van herkomst, niet meer dan 35% van zijn reguliere maandinkomen mogen bedragen. (Voorbeeld: als een echtpaar 5.000 euro netto per maand verdient, mag de som van de nieuwe leenvergoeding samen met die van andere leningen die ze al hebben, niet meer bedragen dan 1.750 euro)

Duur

De leeftijd van de jongste van de aanvragers (in geval van meer dan één), opgeteld bij de maximale aflossingsperiode van de hypotheeklening, mag niet meer dan 75 jaar bedragen. De meest voorkomende hypotheken voor een tweede verblijf zijn meestal tussen 10 en 20 jaar.

Rentevoet

Hypotheekleningen worden ingedeeld in twee soorten, afhankelijk van hun rentetarief:

 

  • Variabel. De meest voorkomende hypotheek wordt gerelateerd aan de 12-maands EURIBOR, waarbij momenteel, en afhankelijk van de entiteit, een rente van 1,45% tot 2% wordt toegevoegd en die verder zal bewegen volgens de schommelingen in de EURIBOR.
  • Vast. Steeds meer hypotheken worden ondertekend met een vaste rente in de buurt van 4% – 5%. Op deze manier komt men voor geen verrassingen te staan in geval van rentewijzigingen.

Commissies en Kosten

De bank brengt normaal gesproken als instelkosten een bedrag in rekening dat varieert van 1 tot 2% van het geleende bedrag. De klant moet ook de kosten van de taxatie dragen. Alle andere uitgaven en belastingen moeten sinds de nieuwe wet van 2019 door de bank worden betaald.

Vroegtijdige Aflossing

De boetes voor vervroegde aflossing mogen tijdens de eerste leningjaren niet hoger zijn dan 0,25%. Voor leningen met vaste rente loopt deze commissie op tot 2%. Deze provisies worden toegepast voor gehele of gedeeltelijke aflossing van de hypotheek. De extra kosten voor een vroegtijdige aflossing zijn doorgaans bespreekbaar, met name voor een gedeeltelijke aflossing.

Hypotheekbemiddelaars

Sommige klanten verkiezen de hulp van een financiële adviesbureau of professional, anderen geven de voorkeur aan rechtstreeks contact met de bank. Ondanks de extra kosten, vergemakkelijken financiele bemiddelaars de keuze van de beste lening enorm, ze vergelijken de aanbiedingen van verschillende bankinstellingen en adviseren u. Bij Medland hebben we een lijst met medewerkers die u kunnen helpen bij het kiezen van de beste bemiddelaar.

Als laatste aanbeveling vinden wij het belangrijk dat u uw financieringsmogelijkheden en mogelijkheid om een ​​lening in Spanje te krijgen kent voordat u een inspectiebezoek overweegt (Viewing Trip). U bespaart uzelf tijd en geld, en hoewel u mogelijk niet het gewenste bedrag kunt krijgen, kunt u altijd met uw lokale bank praten om financiering in uw land te overwegen.