Facebook Pixel

SPAANS GEZONDHEIDSSYSTEEM

Welzijn zonder grenzen

Wist u dat u bij de aankoop van een huis in Spanje ook kunt profiteren van de publieke gezondheidszorg? Door een verblijfsvergunning in Spanje te verkrijgen, zowel tijdelijk als permanent, heeft u recht op toegang tot medische zorg die wordt verleend door het Spaanse gezondheidszorgsysteem.

Via uw woonplaats kunt u de individuele gezondheidskaart verkrijgen, waarmee u toegang krijgt tot een breed scala aan medische diensten, waaronder consultaties met huisartsen, specialisten, diagnostische tests en behandelingen, in gezondheidscentra en openbare ziekenhuizen in Spanje.

In Spanje is de toegang tot openbare gezondheidszorg voor niet-ingezeten buitenlanders beperkter en hangt deze meestal af van de specifieke situatie van elk individu.

Toegang tot Volksgezondheid

Inwoners van de gemeenschap

Burgers van de Europese Unie, de Europese Economische Ruimte (EER) en Zwitserland die in Spanje resident zijn, hebben recht op volledige toegang tot openbare gezondheidszorg. Om dit te doen, moeten ze de gezondheidskaart verkrijgen in hun woonplaats in Spanje.

Bilaterale overeenkomsten

Sommige landen hebben bilaterale overeenkomsten met Spanje die hun burgers toegang geven tot bepaalde openbare gezondheidszorgdiensten. Deze overeenkomsten kunnen variëren en het is belangrijk om het bestaan en de details van de overeenkomst tussen uw thuisland en Spanje te verifiëren.

Spoedgevallen

Voor spoedeisende gezondheidszorg tijdens een bezoek aan Spanje moeten burgers van de Europese Unie, de Europese Economische Ruimte (EER) en Zwitserland, in bezit zijn van de Europese Gezondheidskaart (EHIC), die is te verkrijgen in hun land van herkomst. Dit is een tijdelijke ‘ziekteverzekering’ tijdens het reizen in Spanje. Hoe dan ook, in noodgevallen kan iedereen, ongeacht zijn nationaliteit of wettelijke status, Europees of niet, dringende medische zorg krijgen in openbare ziekenhuizen.

Particuliere Ziektekostenverzekering

Niet-ingezeten buitenlanders

Buitenlanders die niet in Spanje wonen, hebben over het algemeen geen directe toegang tot openbare gezondheidszorg. In deze gevallen is het zeer raadzaam om een particuliere ziektekostenverzekering te overwegen om medische kosten te dekken.

Niet-lucratieve verblijfsvisa (NLV)

Buitenlanders die een verblijfsvisum zonder winstoogmerk hebben, hebben ook een particuliere ziektekostenverzekering nodig, aangezien zij geen onmiddellijke toegang hebben tot openbare gezondheidszorg. NLV-inwoners moeten bewijzen dat zij gedurende ten minste één jaar particuliere gezondheidszorg hebben zonder uitsluitingen, anders wordt het visum niet verleend.

 

Gezondheid, een levensstijl

In Spanje is gezondheid meer dan een dienst; Het is een streven naar uitmuntendheid en het welzijn van iedereen. Het Spaanse gezondheidszorgsysteem is een garantie voor kwaliteit en wordt daarom internationaal erkend. Met een gunstig klimaat en een mediterraan dieet vinden degenen die voor Spanje kiezen om te wonen een omgeving die bevorderlijk is voor het evenwicht tussen lichaam en geest.

Dit zijn de redenen waarom ons gezondheidszorgsysteem tot de beste ter wereld behoort:

Universele toegang

In Spanje is gezondheid een fundamenteel recht en alle inwoners, inclusief Europeanen, hebben toegang tot een kwalitatief hoogstaand openbaar gezondheidszorgsysteem, wat gemoedsrust en veiligheid biedt. Gelijkheid is de basis van deze dienstverlening en iedereen wordt behandeld met het respect en de aandacht die hij of zij verdient.

Uitgebreide zorg

Ons gezondheidszorgsysteem biedt uitgebreide medische zorg die varieert van eerstelijnszorg tot gespecialiseerde diensten, waardoor de beste aanpak voor het welzijn van patiënten wordt gegarandeerd.

Hooggekwalificeerde professionals

We hebben hooggekwalificeerde en toegewijde artsen, verpleegkundigen en gezondheidswerkers, van wie velen een internationale opleiding hebben genoten, wat medische zorg van hoog niveau garandeert.

Netwerk van gezondheidscentra

Met een uitgebreid netwerk van gezondheidscentra en ziekenhuizen verspreid over het hele land is de toegang tot medische diensten gegarandeerd, zelfs voor degenen die in plattelandsgebieden wonen.

Innovatie en technologie

Spanje loopt voor op het gebied van medische innovatie en gezondheidstechnologie. Gebruikers van het systeem profiteren van de modernste behandelingen en geavanceerde medische praktijken.

Effectief noodsysteem

Met een zeer efficiënt medisch noodsysteem kunt u erop vertrouwen dat, mocht dat nodig zijn, hulp slechts één telefoontje verwijderd is.

Een huis kopen in Spanje betekent niet alleen genieten van de zon en cultuur, maar ook het garanderen van uw welzijn en toegang tot hoogwaardige gezondheidszorgdiensten. Als u besluit in Spanje te gaan wonen, maakt u deel uit van een cultuur die gezonde gewoonten waardeert en aanmoedigt, wat bijdraagt aan een langer en gelukkiger leven.

Als u klaar bent om aan uw droom van wonen in Spanje te beginnen, kunnen wij u helpen de ideale locatie te vinden.